Dagje zeilen op het IJsselmeer met bezoek aan Volendam

Bij dit uitje is inbegrepen:

  • Zeiltocht op de Driemastklipper van 10:00 tot 18:00 uur
  • Cateringpakket

  Prijs:

  Volwassene: € 60,00 p.p.
  Kinderen 4 t/m 12 jaar: € 40,00 p.p.

  De wandeling in Volendam is op eigen gelegenheid. 

  Vanaf 1 persoon te boeken. 

  Zodra de nieuwe data voor 2022 bekend zijn zullen wij deze hier direct vermelden.

Dagje zeilen op het IJsselmeer met bezoek aan Volendam

Vaar mee op de de traditionele klipper Sanne Sophia. Uitwaaien, meedeinen en volop genieten op het ruime dek of meehelpen met het hijsen van de zeilen, en... bezoek het beroemde vissersdorp Volendam.

Volendam voor de Boeg

Uitwaaien, ontspannen, meedeinen en volop genieten op het ruime dek, heerlijk zitten in de riante salon met bar of actief meevaren. Een belevenis voor jong en oud! 

Al velen gingen u voor. Vanaf Muiden, een oud havenplaatsje in de monding van de Vecht, zetten we koers naar het IJsselmeer. We passeren de zeesluizen, varen langs het Muiderslot, het Koninklijke jacht  De Groene Draeck en het gestrande piratenschip  Elisabeth Smit. Dan komt er ruimte en gaan de zeilen omhoog, het avontuur kan beginnen. 

De Dijk van Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water. Het Doolhof waar men zich opeens in stille straatjes honderd jaar terug waant.

Volendam… Niet voor niets een dorp dat vanaf 1880 door beroemde zangers werd bezongen als de parel van de Zuiderzee. 

Na de lunch meren we af in de pittoreske haven van Volendam. Maak een wandeling door dit wereldberoemde vissersdorp. Hierna hijsen we nogmaals de zeilen en varen terug naar Muiden.  

Programma

10:15-10:30 uur:   Ontvangst aan boord
10:30-12:00 uur:   Afvaart richting Volendam
12:00-13:00 uur:   Lunch aan boord 
±13:15-13:30 uur: Aankomst Volendam
13:15-14:30 uur:   Wandeling Volendam (op eigen gelegenheid)
14:30-18:00 uur:   Terugvaart van Volendam naar Muiden

Mogelijke data

Zodra de nieuwe data voor 2022 bekend zijn zullen wij deze hier direct vermelden.

Eten & Drinken

Het zeilarrangement is een cateringpakket inbegrepen (excl. drankjes). Drankjes zijn los aan boord te koop.

Verzorging aan boord

U wordt ontvangen met koffie of thee en iets lekkers. In de salon wordt een lunch verzorgd met vers belegde broodjes, soep en een warme snack. 

’s Middags worden diverse borrelhapjes geserveerd.

Overige drankjes zijn los aan boord te koop.

Het nuttigen van zef meegebrachte consumpties is niet toegestaan.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Onze partner

Algemeen

De schepen van weleer, bevaren de zeeën weer.
Als levende historie.
Een stukje Hollands Glorie.


Wij bieden u een onvergetelijk verblijf op het water voor groepen vanaf 10 personen, maar ook voor individuele boekers.


Denk daarbij ook eens aan een zakelijke meeting in de verrassende ambiance aan boord van een schip. Of vier uw bruiloft op het water te midden van uw gasten. Bent u toe aan een uitje en wilt u ‘quality time ‘ doorbrengen met familie, vrienden en bekenden? Lekker uitwaaien aan boord van een van onze schepen. Luierend op het dek de wolken aan u voorbij zien trekken. ‘s Avonds aanleggen in een van de gezellige havenstadjes of avontuurlijk droogvallen op het Wad.
We bieden voor ieder wat wils. En of u nu veel of weinig zeilervaring heeft, of u nu jong bent of oud; u bent bij ons aan boord altijd welkom. Onze medewerkers op kantoor en de bemanning aan boord van onze schepen staan voor u klaar.

Onze Vloot

De vloot bestaat uit bijna twitntig schepen. Het zijn veelal traditionele zeilschepen die rond de eeuwwisseling van stapel liepen. De klippers, aken en tjalken zorgden destijds voor het vrachtvervoer over water. Dat ons maritiem erfgoed behouden is gebleven, is te danken aan een aantal enthousiaste liefhebbers. Zij kochten de oude en verwaarloosde schepen op en brachten deze in hun oorspronkelijke staat terug, maar nu als zeilende passagiersschepen of varende salonschepen.

Wat kunt u aan boord verwachten

Afhankelijk van uw groepsgrootte, het gewenste vaargebied en de mate van comfort kunt u uw keuze maken uit één van de traditionele schepen van onze vloot. Op alle schepen is bovendeks genoeg ruimte om uit te waaien. Op een aantal schepen zijn zitvoorzieningen aangebracht om op comfortabele wijze van de omgeving te kunnen genieten. Ieder dagverblijf heeft een eigen sfeer en biedt voldoende ruimte voor het samen gebruiken van maaltijden of gezellig tijd met elkaar doorbrengen. De kombuis is standaard op elk schip uitgerust met een kookmogelijkheid en koelkast.

22 Schepen

Inmiddels is de vloot van Hollands Glorie uitgegroeid tot ca 20schepen en verrijkt met enkele stijlvolle klassieke salonschepen, waaronder de indrukwekkende Hydrograaf. Het schip dat al sinds de jaren 80 wordt ingezet tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. De traditionele zeilschepen hebben als thuishavens Rotterdam, Weesp, Muiden, Amsterdam, Monnickendam, Hoorn en Enkhuizen, en worden beheerd door de schippers/eigenaars. Hollands Glorie zet de schepen in voor tochten, uiteenlopend van uitstekend verzorgde, gezellige dagtochten tot en met avontuurlijke zeilreizen.