Weekend Cruise met Bierproeverij - Zeilen op de Wadden met historisch klipper

Bij deze Weekend Cruise met Bierproeverij is inbegrepen

  • Inschepen op vrijdag om 19:00 uur in Harlingen
  • 3 daags programma over de Waddenzee
  • 2 overnachtingen in een eigen hut
  • Volpension
  • Bierproeverij

Prijs: € 295 p.p. op baiss van volpenion, exclusief drankjes
(Aan boord is voldoende bier, wijn, fris, verkrijgbaar voor 1,50 euro per consumptie. Andere dranken kunnen zelf worden meegebracht)

Algemene informatie:

  • Meezeilen kunt u alleen, met een vriend(in), familie of met een klein groepje.
  • De Suydersee beschikt over een luxe accommodatie. Het schip heeft een gezellige bar en een gesloten kombuis. De 9 tweepersoons- en 4 vier-persoons hutten zijn ruim van opzet.
  • Inschepen: Vrijdag 19:00 uur in Harlingen.
  • Ontschepen: Zondag 16:00 uur in Harlingen.
  • Datum 13-14-15 mei 2023

* Indien de reis geen doorgang kan vinden vanwege de op dat moment geldende corona maatregelen kan er kosteloos geannuleerd worden

De prijs van deze Weekend Cruise is geldig met aankomst op 13 mei 2023. 

Weekend Cruise Bierproeverij

Avontuurlijk zeilweekend met een bezoek aan bierbrouwerij 'Fortuna' op Vlieland en een overnachting in de haven van het bruisende West-Terschelling met de stoere tweemastklipper 'Suydersee'.

Zeilen, droogvallen, bezoek aan bierbrouwerij, zeehonden spotten - Het Programma

In Frieslands Waddenhaven Harlingen scheept u in aan boord van het historische zeilschip Suydersee. Er wacht u een heerlijke zeilcruise vol actie, (ont)spanning en samen genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar ruimte en comfort voelt u zich meteen thuis op de luxueuze tweemastklipper Suydersee.

Vanaf 19:00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers.
Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de te volgen route. Daarna is het ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen. Bij het laatste zonlicht zetten we koers naar Vlieland alwaar we onder het hoge vuurtorenduin een ankerplekje zoeken.

Voor deze speciale gelegenheid hebben we een aantal van de beste bieren uit de ketels van de Harlinger havenbrouwerij Het Brouwdok meegenomen. Met het 'Red de Vloot' sponsorbier van Het Brouwdok proosten we op werelderfgoed Waddenzee en op de historische zeilschepen die zo hard geraakt zijn door de coronacrisis.

De volgende ochtend, na een uitgebreid ontbijt wordt het anker opgehaald en zoeken we een plekje in de haven van Vlieland. Brouwerij Fortuna is vlakbij en hier worden we om 12:00 uur verwacht voor een inspirerende rondleiding. Deze ambachtelijke bierbrouwerij beschikt over een eigen water- en energiebron en werkt zoveel mogelijk met eilander ingrediënten. Er is ook een expositie- en proefruimte, een filmzaal en een kapel met icoon. Kortom een belevenis op zich.

Terschelling

Na ons bezoek aan Brouwerij Fortuna wordt koers gezet naar Terschelling. Het is maar een korte zeiltocht naar Terschelling maar we maken een kleine omweg langs de zeehondenbank waar een enorme kolonie robben van dichtbij te bewonderen is.
In de haven van West-Terschelling is het een drukte van belang, hier vinden we een plekje voor de nacht. Terschelling heeft veel te bieden; strand en duinen vlakbij en in het bruisende dorp vindt u gezellige restaurantjes en cafe’s, waar het tot in de kleine uurtjes goed toeven is onder het licht van de vuurtoren 'Brandaris'.

Ook Terschelling heeft zijn eigen bierbrouwerij.
Brouwerij Schoemrakker is bekend om zijn Brandaanbier. Persoonlijk goedgekeurd door Sint Brandaan, beschermheilige van de zeevaarders!
We hebben de bottelier van de brouwerij aan boord uitgenodigd om ons te komen vertellen over dit heerlijke speciaalbier en het ons natuurlijk te laten proeven. Proost..!

Zondag om 10:00 uur zetten we koers terug naar Harlingen en wordt nog eens alles uit de kast gehaald om het schip optimaal te zeilen en waar mogelijk andere schepen de loef af te steken.
In de wereld van de historische zeilvaart staat de Suydersee bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het roer graag uit handen zodat u dit zelf kunt ervaren.
Na alweer een heerlijke zeildag meren we rond 15:00 uur aan in de haven van Harlingen.

Aangegeven programma van onze Weekend Cruise – Bierproeverij is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer en getij

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren

Onze partner

Zeilen

Verhuur van traditionele zeilschepen in Friesland voor groepen tot 150 personen met de schepen; Suydersee, Alida en Swaentsje.

Schipper/eigenaar Remco Visser, die in 1990 van zijn hobby zijn beroep maakte, kent het vaargebied als geen ander en maakt optimaal gebruik van de snelheid en de geringe diepgang van zijn schip.

Friese Snik Swaentsje

Dit seizoen gaan we met de Friese Snik Swaentsje (1913) een nieuw vaargebied ontdekken.
Vanaf 5-sterren groepsaccomodatie ‘De Turfhoeke’ bij Gorredijk wordt er een prachtige tocht gemaakt over dit historische vaarwater dat al in de 16-de eeuw is ontstaan.
Met schepen als de Friese Snikke werd de turf uit de veengebieden opgehaald en naar bestemmingen over heel het land vervoerd. Tegenwoordig wordt het kanaal alleen nog gebruikt tbv. de recreatievaart.

Vaargebied Alida

Waddenzee, IJsselmeer, Friese Meren.

De van oudsher belangrijke zeilgebieden van Nederland zijn de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese meren. De sfeervolle combinatie van ruimte en rust, natuur en cultuur biedt talloze mogelijkheden voor een avontuurlijke bestemming. Het IJsselmeer is bovenal een ideaal zeilgebied.Ook liefhebbers van de rijke historische havenplaatsen uit de Gouden Eeuw en oude vissersplaatsjes komen hier volop aan hun trekken.

Vaargebied Suydersee

Vanuit Harlingen (de thuishaven) kan er alle kanten op gevaren worden. Als ‘starthaven’ heeft dit veel voordelen; Alle waddeneilanden zijn binnen bereik. Al eens op Texel, Vlieland of Terschelling geweest? Of Ameland en Schiermonnikoog? Met een gunstige tij en wind vaart het schip er voor u naar toe.

Bijna net zo interessant is de tocht naar het zuiden. Met een schut door de sluizen bent je zo op het IJsselmeer. Even een harinkje happen in Stavoren, een bezoek te brengen aan Volendam of een van de andere IJsselmeersteden. Kinderen aan boord? U moet een keer in het Zuiderzee museum in Enkhuizen geweest zijn. Kortom, vanuit Harlingen kan de reis alle kanten op.